Elly Van de Velde

Advocaat

Elly Van de Velde studeerde Rechten aan de Universiteit Antwerpen (Lic. Juris. – 2003) en Wijsbegeerte aan de KU Leuven (Kan. Wijsb. – 2003). Ze promoveerde als aspirant van het FWO-Vlaanderen in 2009 aan de Universiteit Antwerpen tot doctor in de rechten op het proefschrift ‘Afspraken’ met de fiscus: de grenzen, juridische kwalificatie en rechtsgevolgen. Haar proefschrift werd in 2010 bekroond met de European Academic Tax Thesis Award, uitgereikt door de Europese Commissie en de European Association of Tax Law Professors.

Zij werd in 2009 advocaat aan de balie van Brussel in het kantoor Greenille. In 2015 trad zij toe tot de balie van Antwerpen, waar zij het kantoor Verbist & Vanlerberghe Omega Law vervoegde.

Elly is actief in het brede domein van het fiscaal recht en auteur van talrijke publicaties in dit domein.

Ze combineert haar praktijk als advocaat met een academische opdracht. Elly is sinds 2011 als docent verbonden aan de faculteit Rechten van de Universiteit Hasselt voor het onderzoek en het onderwijs in het fiscaal recht. Daarnaast is ze gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen binnen de Master na Master Fiscaal recht en aan de KU Leuven binnen het Postgraduaat Familiale bemiddeling.

+32 3 259 29 29