Beatrix Vanlerberghe

Advocaat
Hof van cassatie

+32 3 259 29 22

Beatrix Vanlerberghe studeerde aan de universiteiten van Leuven (Lic. Juris –  KU Leuven 1990) en Essex (LL.M. in International Human Rights Law – 1991). In 1993 behaalde ze het ‘Diplôme de Droit International et de Droit Comparé des Droits de l’Homme’ aan het  ‘Institut des droits de l’homme’ te Straatsburg.

Zij werd eerst toegelaten tot de Balie van Brussel (1991) en werd nadien benoemd bij de Balie bij het Hof van Cassatie van België (2012).

Zij vervoegde aanvankelijk het advocatenkantoor Loeff, Claeys, Verbeke (1991-1993) en vervolgens het advocatenkantoor De Bandt, Van Hecke & Lagae, later Linklaters (1993-2013), waar zij zich in het cassatiewerk specialiseerde.

Vanaf 1991 tot 1999 was Beatrix ook assistente aan de KULeuven in de vakgebieden gerechtelijk recht en mensenrechten. Zij behaalde de graad van doctor in de rechten in 1999 met een proefschrift over het recht op een eerlijk proces en openbaarheid en openheid in het gerecht.

Sinds 2006 doceert zij, thans als hoogleraar, aan de Universiteit Antwerpen de vakken Grondige Studie van het Gerechtelijk Recht, Bijzondere Studie van het Bewijsrecht, Bijzondere Studie Pleitoefeningen (tot 2020) en Advanced Course on Dispute Settlement (deel over ‘Arbitration’, sinds 2017). Zij is woordvoerder van de onderzoeksgroep Rechtshandhaving sinds 2021.

Beatrix verliet Linklaters in september 2013 om het advocatenkantoor Verbist & Vanlerberghe Omega Law op te richten.

Beatrix spitst haar activiteiten aan de balie toe op het voeren van procedures voor het Hof van Cassatie en op arbitrage.

Zij is auteur, co-auteur, editor en co-editor van tal van boeken en bijdragen in tijdschriften over verschillende onderwerpen, bekijk deze hier.

Zij is lid van verschillende redacties waaronder de redactie van het Tijdschrift voor Privaatrecht.

Beatrix spreekt vloeiend Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Benieuwd naar de rest van ons team?