Johan Verbist

Advocaat
Hof van cassatie

+32 3 259 29 21

Johan Verbist studeerde aan de Universiteit van Leuven (Lic. Juris – KU Leuven 1974), New York (LL.M. in International Legal Studies – NYU 1976 met BAEF fellowship) en Texas (Certificate of the Academy of American and International Law – Southwestern Legal Foundation).

Hij werd eerst toegelaten tot de Balie van Brussel (1974) en en werd nadien benoemd bij de Balie bij het Hof van Cassatie van België (1988). Hij was stafhouder bij de balie bij het Hof van Cassatie (2006 – 2008).

Hij vervoegde het advocatenkantoor De Bandt, Van Gerven & Lagae in 1974 waar hij partner werd in 1983. Hij was managing partner (1997 – 2000) en na de fusie met Linklaters, was hij partner bij Linklaters. Hij was hoofd van het litigation departement bij Linklaters België en het White-Collar Crime Team bij Linklaters wereldwijd.

Johan verliet Linklaters om het advocatenkantoor Verbist & Vanlerberghe Omega Law op te richten.

Johan combineert zijn cassatiepraktijk met algemene burgerlijke en commerciële geschillen. Hij heeft een ruime ervaring met arbitrages, bankgeschillen, vennootschaps- en handelsgeschillen, bouwgeschillen en ondernemingsrelevant strafrecht.

Hij is auteur, medeauteur of co-editor van talloze boeken en artikelen in juridische tijdschriften over allerlei onderwerpen.

Johan Verbist behaalde voortdurend top rangschikkingen in alle grote internationale publicaties. Bij Chambers was hij jarenlang gerangschikt als Star Individual en sinds 2020 bij de Senior Statespeople.

De publicatielijst van Johan kan hier geraadpleegd worden.

Benieuwd naar de rest van ons team?