Stefan Rutten

Advocaat

+32 3 259 29 29

Stefan Rutten studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen (Lic. Juris – 2000) en nam deel aan de English Legal Methods Summer School van de Universiteit van Cambridge (2000).

In 2006 promoveerde hij onder het promotorschap van prof. Aloïs Van Oevelen aan de Universiteit Antwerpen tot doctor in de rechten met een proefschrift getiteld “De betaling. Juridische aard en rechtsgevolgen”.

In 2007 werd hij advocaat aan de balie van Brussel in het kantoor Linklaters, waar hij stage deed bij Mr. Johan Verbist. In 2013 vervoegde hij het kantoor Verbist & Vanlerberghe Omega Law te Antwerpen. Stefan is actief in het brede domein van het verbintenissenrecht en het gerechtelijk recht.

Hij combineert zijn praktijk als advocaat met een academische carrière als hoofddocent aan de Universiteit Antwerpen, waar hij sinds 2007 gerechtelijk recht, bemiddelen en onderhandelen en deontologie doceert. Stefan is auteur van talrijke publicaties inzake gerechtelijk recht, deontologie en tuchtrecht, alsook inzake het verbintenissen- en contractenrecht.

De academische bibliografie van Stefan kan geraadpleegd worden via deze link.

Benieuwd naar de rest van ons team?